Svečana promocija doktora nauka Univerziteta u Tuzli

Svečana promocija doktora nauka Univerziteta u Tuzli održana je u srijedu 3. jula 2024. godine, sa početkom u 12.00 sati u amfiteatru A2 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Prisutnim gostima, doktorima nauka i članovima njihovih porodica obratila se Rektorica Univerziteta u Tuzli prof. dr. Nermina Hadžigrahić, ministrica Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke Jasna Duraković i ministar obrazovanja i nauke u Vladi Tuzlanskog kantona gospodin Ahmed Omerović, dekani fakulteta Univerziteta u Tuzli… Rektorica Hadžigrahić je zajedno sa dekanima fakulteta promovirala 21 doktora nauka. Dekan Pravnog fakulteta dr.sc. Amir Karić predložio je i promovisao pet doktora nauka sa Pravnog fakulteta.

U svome obraćanju dekan dr.sc. Amir Karić je o svakom od pet kandidata prezentirao biografske i podatke o doktorskoj disertaciji. Drugi dio izlaganja obuhvatio je podatke o predmetu disertacije i njenom doprinosu nauci nakon čega je rektorici predložio pojedinačno promoviranje doktora nauka sa Pravnog Fakulteta u Tuzli. U doktore nauka sa Pravnog fakulteta promovirani su: Alvira Selimović Halilčević, Amela Hasić Imamović, Šejla Handalić, Harun Halilović i Faris Hasanović.

U ime svih doktoranata prisutnima se obratio doktor Faris Hasanović koji je podsjetio na izniman trud i zalaganje svih kolega i kolegica koji su danas promovisani u doktore nauka. Svako od nas je u svojoj naučnoj disciplini imao priliku dati skroman i značajan doprinos u postizanju novih naučnih spoznaja u bliskoj saradnji sa akademskim mentorima i drugim profesorima u bliskim naučnim oblastima, rekao je Hasanović.

You may also like...