Na Pravnom fakultetu započeo Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot Written Arguments Training

Dana 28.10.2023. godine u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli započeo je Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot Written Arguments Training u organizaciji Ministarstva trgovine Sjedinjenih Američkih Država (United States Department of Commerce), Programa za razvoj trgovinskog prava (The Commerce Law Development Program) – CLDP, Ambasade Sjedninjenih Američkih Država u BiH, Asocijacije Arbitri i Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Na četverodnevno treningu će ućestvovati preko 50 studenata koji dolaze sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, Pravnog fakulteta Univerziteta u Banja Luci, International University of Sarajevo – IUS, Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli i Pravnog fakulteta “Hasan Prishtina” Univerziteta Priština, a sa kojima će eksperti iz oblasti međunarodne trgovinske arbitraže obrađivati najznačajnije teme iz predmetne oblasti u cilju pripremanja studenata za svjetsko takmičenje iz oblasti međunarodne trgovinske arbitraže (Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot) koje će održati u Beču u martu sljedeće godine.

Naš fakultet ove godine predstavljaju studentice i studenti: Ellis Mešić, Amina Kabil, Una Pehlić, Vedran Čajić, Admir Šećić i Amar Muratović predvođeni trenerima ass. Jasminom Berbić, Lejlom Mašić i Mirzom Fazlić.

Studentima želimo mnogo uspjeha na ovogodišnjem treningu kao i ostalim nadolezaćim pripremama za takmičenje.

You may also like...