Učešće Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli na međunarodnoj konferenciji “Razvoj javne uprave”

01. i 02.06.2023. godine na Otočkim Virovima održana je međunarodna konferencija „Razvoj javne uprave“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske. Konferencija je održana u organizaciji Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru uz saradnju sa Veleučilištem u Šibeniku, Pravnim fakultetom  Sveučilišta u Rijeci, Pravnim fakultetom Univerziteta u Tuzli, Istarskim Veleučilištem, Sveučilištem BEDER iz Albanije, Državnom školom za javnu upravu i Central and Eastern European Association for Public Administration.

Centralna tema konferencije bila je „Upravljanje ljudskim potencijalima u javnoj upravi“, a u okviru koje su brojni stručnjaci i naučnici izlagali svoje referate.
Na konferenciji su učešće uzeli i nastavnici Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli prof.dr. Edin Mutapčić, doc.dr. Ervina Ibrahimović, doc.dr. Edina Šehrić, zatim MA prava Admir Selesković, doktorant na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli i MA prava Amra Nuhanović.

Prvog dana konferencije doc.dr. Edina Šehrić održala je pozvano predavanje na temu „Značaj pravila upravnog postupka u rješavanju upravne stvari i zaštiti procesnog položaja stranke u postupku“. Pozvana predavanja su održali i prof. Joanne Wegner, dr.hab, sutkinja Visokog upravnog suda sa Sveučilišta Lodz u Poljskoj i prof.dr.sc. Dario Đerđa s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
Drugog dana konferencije održana su izlaganja 42 recenzirana rada autora iz šest različitih zemalja. Izlagači su bili i doc.dr. Ervina Ibrahimović, te MA prava Admir Selesković.

You may also like...