Studenti Pravnog fakulteta uspješno završili program stručne studentske prakse

Jučer je u prostorijama Pravnog fakulteta upriličena svečanost dodjele zahvalnica i certifikata kojom je uspješno zaključen ciklus stručne studentske prakse.

Prva generacija studenata III i IV godine je u akademskoj 2023/2024. godini imala priliku da stiče praktična znanja i uči od profesionalaca iz struke, na koji način je ostvaren jedan od dugoročnih ciljeva fakulteta kada su u pitanju aktivnosti na polju poboljšanja sveukupnog znanja i iskustva koje naši studenti stiču tokom školovanja. Cjelokupan projekt je vođen pod vodstvom i idejom Nacionalnog centra za državne sudove te uz nemjerljiv doprinos dugogodišnjih partnera Pravnog fakulteta, Općinskog suda u Tuzli, Regionalne advokatske komore Tuzlanskog kantona i Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Tim Pravnog fakulteta koji je vrijedno radio na realizaciji prakse je predvođen Koordinatoricom dr. sci. Majom Iveljić, doc., Prodekanesom za nastavu dr. sci. Ervinom Ibrahimović, doc. i asistenticom Jasminom Berbić. Partnerima iz pravosuđa uručene su zahvalnice za nesebičnu podršku, inicijativu i uloženi trud prilikom realizacije prakse. Prisutnima su se obratili Predsjednik RAK Tuzla Damir Alić, Sekretar Općinskog suda u Tuzli Sidik Hasanović i Dekan dr. sci. Amir Karić, red. prof. koji su studentima poslali važne poruke, motivišući ih za konstantnim radom na sebi.

Sa novom akademskom godinom započinje novi ciklus poboljšane i prilagođene stručne studentske prakse, a sve u cilju što efikasnijeg i kvalitetnijeg sticanja znanja.

You may also like...