Na Pravnom fakultetu održana obuka za korištenje elektronskom bazom pravnih propisa Paragraf Lex

Na Pravnom fakultetu je u periodu 18. decembar – 22. decembar 2023. godine održana obuka studenata za korištenje elektronskom bazom pravnih propisa, sudske prakse, stručnih komentara pravnih propisa i pravnih modela – Paragraf Lex. Obuku je održao Admir Selesković, MA prava, pomoćnik generalnog sekretara Univerziteta u Tuzli i certifikovani predavač Paragraf Lex-a.

Tokom obuke studenti su imali mogućnost da se upoznaju sa svim prednostima korištenja pravne baze, koja zasigurno može biti odlično sredstvo da studenti što lakše savladaju izazove u budućem radu, ali i da na polju pravne nauke ostvare zavidne rezultate u naučno – istraživačkom radu.

Studentica Adna Agović se izdvojila kao najbolji polaznik obuke, te će istoj biti ustupljena jednogodišnja licenca za korištenje baze, dok će svim polaznicima biti uručeni certifikati o osposoblјenosti korištenja bazom.

Uspješna saradnja Paragraf Lex-a i Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli će se nastaviti i u narednoj godini. O terminu organiziranja naredne obuke studenti će se moći informirati na web i facebook stranici Fakulteta, kao i putem univerzitetske platforme eUniversity.

You may also like...