Studenti Pravnog fakulteta u Tuzli posjetili Tužilaštvo Bosne i Hercegovine

Skupina od 55 studenata, Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, boravila je u jednodnevnoj posjeti Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Glavni tužitelj Milanko Kajganić, obratio se studentima, te im poželio dobrodošlicu izrazivši uvjerenje da će tijekom posjete Tužiteljstvu BiH imati prigodu saznati dosta informacija o ovoj pravosudnoj instituciji na državnoj razini.

Sa studentima je razgovarao i tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, kao i predstavnici Odjela za istrage i podršku svjedocima i Odjela za odnose s javnošću.

Studentima su prezentirane najzačajnije informacije i činjenice o proteklih 20 godina postojanja institucije, informacije o unutarnjem ustroju, nadležnostima, svakodnevnom radu i aktivnostima, kao i svim drugim detaljima koji su zanimali studente uglavnom sa završnih godina pravnog fakulteta.

Tijekom posjete, studentima su pokazani i zgrada i kapaciteti Tužiteljstva BiH, a imali su prigodu postavljati pitanja o svim detaljima koji ih zanimaju iz djelokruga rada i nadležnosti Tužiteljstva BiH.

Aktivnosti posjeta studenata, realiziraju se u okviru Komunikacijske strategije Tužiteljstva BiH, u dijelu koji se odnosi na suradnju sa akademskom pravosudnom zajednicom.

You may also like...