“Hubert H. Humphrey program” za akademsku 2022/2023 godinu

Obavještavaju se student drugog i trećeg ciklusa studija, kao i diplomanti Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli da je objavljen poziv za Hubert H. Humphrey program za akademsku 2022/2023 godinu.

Ovaj program pruža mogućnost stručnog usavršavanja u Sjedinjenim meričkim Državama za profesionalce mlađe i srednje dobi, sa izraženim liderskim sposobnostima. Kandidati moraju imati iskustvo u javnoj službi, potencijal za profesionalno usavršavanje i biti zainteresirani za aspekte politika iz sljedećih oblasti: ljudski i institucionalni razvoj, prava i slobode, održiva zemljišta i napredne zajednice

Stipendija u trajanju od godinu dana potiče međusobnu razmjenu znanja i razumijevanja o pitanjima od zajedničkog interesa za SAD i druge zemlje svijeta i nudi vrijedne mogućnosti za obrazovanje, razvoj liderstva i interakciju sa američkim i međunarodnim partnerima. Stipendistima se pruža prilika da unaprijede svoj naučni rad, uspostave profesionalne kontakte i steknu međunarodno iskustvo, te da pomognu u promoviranju bilateralnih odnosa.

Informacije o programu, uslovima za apliciranje i načinu apliciranja dostupne su putem web stranice Ambasade SAD u BiH: https://ba.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/educational-exchanges-programs/hubert-h-humphrey-fellowship-program/

Više informacija možete dobiti i od Koordinatora za akademsku razmjenu Ambasade putem email-a: bhexc@state.gov, uz obaveznu napomenu u predmetu email-a:“2022-2023 Humphrey Program.”

Rok za podnošenje prijava je 01.08.2021. godine.

You may also like...