Takmičenje “Western Balkans Arbitration Writing”

“Western Balkans Arbitration Writing” je takmičenje za odabir najboljeg pisanog studentskog rada na temu međunarodne arbitraže. Cilj je poticanje znanstvenog rada u području međunarodne arbitraže među studentima prava, stvaranje foruma za studente u kojem će moći razmjenjivati ideje, obogatiti svoju profesionalnu i akademsku zajednicu te proširiti doseg regionalnog znanstveno-istraživačkog rada u globalnoj zajednici praktičara međunarodne arbitraže. Takmičenje je također prilika za studente da financijski podupru svoj studij s meritornom novčanom nagradom te da se istaknu u akademskom svijetu objavljivanjem rada u svjetski priznatoj publikaciji u polju međunarodne arbitraže.

Za pobjednike će biti osigurane sljedeće nagrade: 1. novčana nagrada u iznosu od USD 3.000.00 (prvo mjesto), USD 2.000.00 (drugo mjesto), USD 1.000,00 (treće mjesto);
2. prilika za objavljivanje članka (uz odobrenje urednika) u priznatoj pravnoj publikaciji; te
3. poziv na svečanu večeru s članovima komisije, koji su vodeći domaći i međunarodni pravnici u polju međunarodne arbitraže te za koje se očekuje da bi mogli ponuditi radno iskustvo i stažiranje uspješnim studentima.

Radovi će biti ocijenjeni i rangirani od strane članova domaće te međunarodne komisije za odabir, koju čine vodeći domaći te međunarodni pravnici iz polja arbitraže.

Brošura i pravila takmičenja nalaze se u prilogu:

You may also like...