Poziv na online radionicu o ljudskim pravima u saradnji sa “Konrad Adenauer Stiftung” i “Vaša prava BiH”

Pravni fakultet Univerziteta u Tuzli će u saradnji sa Konrad Adenauer Stiftung i Vaša prava BiH upriličiti online radionicu o ljudskim pravima u međunarodnom pravu programom vladavine prava za Jugoistočnu Europu.

Radionica će se održati putem online platforme Zoom i baviti će se članom 10. Konvencije koji će se staviti u perspektivu i plan vanrednoga stanja koje je zahvatilo Bosnu i Hercegovinu. Svim učesnicima će biti omogućena i priređena printana verzija Priručnika o članu 6. koja je pripremljena uz suradnju Vaših prava BiH sa Konrad Adenauer Stiftungom. Naravno, uz sve pomenuto učesnicima će biti podjeljeni zvanični certifikati o učešću na radionici kao i promotivni materijal sa oznakama Vaših prava BiH i Konrad Adenauer Stiftung.

Datum i vrijeme održavanja: 15.06.2020. godine u 15:00

Predavači:
Emir Prcanović– izvršni direktor udruženja Vaša prava BiH
Mr. Peđa Đurasović– pravni savjetnik Vaša prava BiH (jedan od članova državnog tima pred Velikim Vijećem Europskog suda u predmetu Medžlis Islamske zajednice Brčko i drugi protiv Bosne i Hercegovine).

Svi zainteresovani prijaviti se mogu slanjem podataka na e-mail adresu: farisarnaut8@gmail.com kako bi se mogao poslati spisak zainteresovanih lica za radionicu i sam spisak za pomenute certifikate o učešću. Broj mjesta je ograničen.

You may also like...