Prijem studenata takmičara Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli

U ponedeljak 03. 4. 2017. godine, na Pravnom fakultetu sa početkom u 14,00 sati, u organizaciji Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, upriličen je prijem studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli koji su nedavno na petom državnom takmičenju simuliranog suđenja iz oblasti krivičnog prava pod pokroviteljstvom Američke ambasade osvojili nekoliko nagrada. Na pomenutom takmičenju studenti „Mooot kluba „Universitas„  Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli su osvojili tri nagrade nagradu za najboljeg retoričara koja je pripala studentici Ajši Ibrahimović, zatim nagradu za najbolji pisani podnesak, te sve ukupno treće mjesto među osam državnih/javnih fakulteta u BiH.

Pod voodstvom predsjednika kluba docenta krivičnog procesnog prava dr. sc. Dževada Mahmutovića i akademskog trenera mr. sc. Bisere Kalabe-Salčinović ekipu su činili: Ajša Ibrahimović, Esmeralda Mrkaljević, Zlatan Ramić, Anisa Pračić Šehić, Ena Morankić, i Mirza Mujezinović.

Također Pravni fakultet je pod pokroviteljstvom Civil Righit, Defenders-a na Apelacionom sudu u Kragujevcu, na nedavnom održanom regionalnom takmičenju Futur Moot Court u simulaciji suđenja i poznavanje Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda pred eminetnim imenima iz pravne nauke, koji su bili u žiriju iz Republike Srbije, Republike , Hrvatske i drugih država regije osvojili prvo mjesto za najbolji pisani podnesak.

You may also like...