Debatni tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli “Arguere” državni prvaci

Tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli imao je čast da učestvuje na Prvom državnom univerzitetskom debatnom takmičenju, održanom u Mostaru na Univerzitetu Džemal Bijedić u periodu od 12.-14.04.2019. godine.

Naš tim se takmičio u sljedećem sastavu: Faris Hasanović, Jasmina Berbić, Lejla Karić i Šejla Zahirović, studenti treće (III) godine prvog (I) studijskog ciklusa. Ovu takmičarsku ekipu pripremali su prodekanesa za nastavu i studentska pitanja vanredna profesorica Anita Petrović i mr. Ahmed Omerović, predmetni asistent.
U grupi A naš tim se takmičio sa Pravnim fakultetom Sveučilišta u Mostaru i Pravnim fakultetom Univerziteta u Zenici, gdje je ostvario maksimalan učinak od dvije pobjede, čime se plasirao u finale.

Finalna debata odvila se sa Pravnim fakultetom Univerziteta u Banja Luci, gdje je tim Pravog fakulteta Univerziteta u Tuzli ponovo ostvario  pobjedu.
Unatoč tome što se ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli u sve tri debate našla u težoj poziciji u odnosu na svoje oponente, ipak su uspjeli da dokažu svoju argumentacijsku liniju i da ostvare ubjedljivu pobjedu. 
Također, moramo naglasiti da je pored timske pobjede, član ekipe Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli Faris Hasanović proglašen najboljim debatantom državnog takmičenja.

Ovo je nastavak serije uspješnih rezultata koje postižu studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli u saradnji sa predmetnim profesorima i asistentima.

You may also like...