Studenti 3. godine studija posjetili Kazneno-popravni zavod Tuzla

Dana 27.12.2018. godine studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, u okviru nastavnog predmeta Penologija koji se izučava na trećoj godini studija posjetili su Kazneno-popravni zavod Tuzla.

Grupa studenata posjetila je dio ove ustanove koji se nalazi u centru grada. Ovaj dio ustanove namjenjen je za smještaj uprave, pritvorske jedinice, te odjeljenja u kojem izrečenu im kaznu zatvora izdržavaju osobe ženskog pola. Nakon toga su studenti obišli i Odjeljenje Kozlovac, koje je namjenjeno i u kojem kaznu zatvora može izdržavati 181 osuđena osoba muškog pola.

Tokom posjete, studentima je omogućen obilazak unutrašnjosti Zavoda i upoznavanje sa organizacijom rada Zavoda i režimom izdržavanja  zatvorske kazne, a nakon obilaska imali su priliku diskutovati i postavljati pitanja osoblju Zavoda koje je bilo zaduženo za ovu posjetu. Na ovaj način studenti su imali priliku teoretsko znanje koje su stekli iz predmeta Penologija upotpuniti sa ovom stručnom posjetom.

Posjetu studenata Kazneno-popravnom zavodu Tuzla ocjenjujemo kao vrlo uspješnu i dobro organiziranu. Koristimo priliku da se zahvalimo osoblju Zavoda na ljubaznosti i susretljivosti, te profesionalnom odnosu tokom ove posjete. Nadamo se i radujemo da ćemo i u narednim godinama imati priliku da nastavimo dobru saradnju sa Zavodom.

You may also like...