Održana “ConnectED” akademija u okviru “E4U” projekta

Jučer je, u okviru “E4U” projekta kojeg finansira Europska unija, održana “ConnectED” akademija za studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli. E4U je takmičenje studenata iz cijele BiH u izradi javnih kampanja značajnih za za mlade u BiH u oblasti obrazovanja, zapošljavanja i preduzetništva. Cilj kampanje „ConnectED“ je smanjenje jaza između tržišta rada i obrazovanja. Kampanja omogućava poslodavcu da studenta, odnosno potencijalnog radnika, oblikuje prema svojim potrebama i da kroz njihov rad i razmišljanje odabere profil studenta koji mu je potreban.

U sklopu ove kampanje održala se i pomenuta akademija koja je označila početak aktivnosti rada studenata na samoj kampanji. Akademija se održala u Galeriji Mandžić sa početkom u 12 sati. Pridružilo nam se oko 90 studenata koji su zajedno sa predavačima razgovarali o temi zaposlenja, važnosti konstantne edukacije, istrajnost i usavršavanja, a kasnije su zajedno radili na studiji slučaja iz praksa. Najbolja ekipa je nagrađena praktičnom posjetom Pravobranilaštvu Grada Tuzla.

Prisutnima se u uvodnom izlaganju obratili predstavnik organizacionog tima Kenan Gutić i dekan Pravnog fakulteta Prof. dr. Izudin Hasanović.

“Želio bih se zahvaliti svim prisutnim studentima na iskazanom interesovanju za ovu akademiju i uopšteno za podršku ConnectED projektu. Svojim prisustvom ste pokazali spremnost i zainteresovanost za rad na prijeko neophodnim promjenama u društvu. Naš organizacioni tim smatra da bi model ConnectED kampanje mogao poslužiti kao dobar primjer rješavanja problema udaljenosti studenata i tržišta rada, odnosno poslodavaca, koje je potrebno približiti i uvezati, kako bi zajedno stvorili funkcionalan poslovni ambijent.” kazao je Kenan Gutić.

“Ovom kampanjom studenti su pokazali svoju spremnost da kao mladi ljudi donesu promjene u našem društvu i radnom ambijentu. Nesebičnim zalaganjem i vrijednim radom organizirali su današnju akademiju na jednom izuzetno profesionalnom nivou. Ponosni smo što se možemo pohvaliti ovakvim rezultatima i ovakvim studentima, te ćemo se, kao fakultet, potruditi da nastavimo ovakve aktivnosti, ali i poboljšamo ambijent studiranja kako bi se ovakve uspješne priče mogle nastaviti.” kazao je dekan Hasanović.

You may also like...