Studenti Pravnog fakulteta UNTZ i Ekonomskog fakulteta UNBL započeli kampanju u okviru projekta “E4U”

Projekat Europske Unije za mlade pod nazivom “E4U” koji je započeo krajem prošle godine organizacijom info dana na 8 različitih univerziteta u Bosni i Hercegovini nastavljen je u Konjicu, gdje su se od 09.02. do 12.02.2018. godine, na Media boot kampu okupili studenti sa 14 fakulteta u Bosni i Hercegovini kako bi dobili potrebna znanja za kreiranje svojih kampanja. Studenti će u timovima kreirati kampanje koje će biti ilustracija njihove percepcije socio-ekonomskih reformi u našoj zemlji, sa fokusom na edukaciju, zapošljavanje i preduzetništvo. Tokom boravka u Konjicu studentima su predavanja održali eminentni stručnjaci iz domena politike, medija i marketinga.

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli Gutić Kenan, Gibić Benjamin, Pešić Franka i Salijević Leila će na ovom projektu učestvovati zajedno sa studentima Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci u sastavu: Vuković Nikolina, Janković Mirjana, Mujkić Elvis i Ćulibrk Jelena, koji zajedno čine Rozi tim.


Rozi tim će nastojati da smanji jaz između tržišta rada i obrazovanja, te u narednom periodu će se potruditi da zainteresuje studente kao i širu javnost o ovom važnom pitanju u BiH. Srž kampanje rozog tima, pod nazivom “connectED”, jeste dugoročno umrežavanje studenata i poslodavaca, kako bi se izbalansirale potrebe studenata za praktičnim radom i potrebe poslodavaca za tržišno oblikovanim radnikom.


Kampanja će se voditi pod sloganom “Challenge your knowledge” odnosno u prevodu “Izazovi svoje znanje”.

Više informacija o ovom projektu možete pronaći na web stranici: http://europa.ba/?page_id=53760

You may also like...